Ostrvo monsuna

12+12+
National Geographic
Ostrvo monsuna

Sinopsis

Ovaj serijal istražuje spektakularan divlji svet Šri Lanke, očaravajućeg ostrva, sveta ekstrema. Od vlažnih džungli na jugu do sušnih oblasti na istoku, ovo malo ostrvo predstavlja mozaik staništa i mikroklima.

Epizode

Sezona 1
 • Kraljica Jale

  +

  Senovite šume Nacionalnog parka Jala savršeno su sklonište za leoparde. Jedna mlada ženka Aša nikad nije otišla izvan majčine teritorije, teritorije od dve kvadratne milje, prepune jelena i divljih svinja. Savršen plen za leoparda.

 • Loka, beba slona

  +

  Beba slona Loka provlači se između grdosija i mora da nauči važne životne lekcije poput sisanja, plivanja i korišćenja svoje nespretne surle. Dok uči, njegova porodica pomno motri na njega.

 • Lovci na jezeru

  +

  U isušenim ravnicama Šri Lanke majmuni jedu sočne lokvanje na jezeru u šumskoj čistini. Pored njih, jeleni i divlje svinje dolaze da se napoje. Naizgled mir, koji neće dugo potrajati.

 • Mreža života

  +

  Ogromno veštačko jezero u Nacionalnom parku Minerija izvor je života za najveću grupu slonova u Aziji. Ovde dolaze porodice, ali za jednog mladog mužjaka, ova sezona biće prekretnica u njegovom životu.