Prelepa Amerika: Granica divljine

AllAll
National Geographic
Prelepa Amerika: Granica divljine

Sinopsis

Tokom pet sati, Prelepa Amerika priča nam priču o granici i divljini koje su najbliže srcu Amerike. Istražujemo šume koje je Dejvi Kroket nekada zvao domom u Velikoj apalačkoj dolini.

Epizode

Sezona 1
 • Moćni Misisipi

  +

  U centru Amerike teku tri divlje reke - Misisipi, Misuri i Ohajo - spajajući svoju snagu i pretvarajući se u čudovište koje deli naciju.

 • Američka rđava zemlja

  +

  Istok sreće divlji zapad u Južnoj Dakoti. Čuveni pogranični gradovi, Ludi Konj i američki predsednici ovekovečeni su ovde, ali žive legende obitavaju s one strane brda.

 • Zemlja jezera

  +

  Zemlja jezera na severu je svet bogatih šuma i močvara - ali zimi ovde vladaju sneg i led. Vukovi pretražuju teren svojim moćnim njuškama, dok sive sove uranjaju duboko u sneg u potrazi za hranom.

 • Tajni život na farmi

  +

  Dole na farmi ljudi i životinje žive životima punim rizika i opasnosti. Kako bi podelio ekosistem izobilja sa farmerima i njihovim alatima, divlji svet mora da se drži ivica: na polju, u seniku i sakriveni ispod pluga.

 • U Apalačkim planinama

  +

  Velika dolina bila je dom nekim od najvećih američkih legendi. Danas, stvorenja koja su lovili Dejvi Kroket i slični njemu i dalje preživljavaju u ovoj divljini.