Preporod afričkog kraljevstva divljine

AllAll
Preporod afričkog kraljevstva divljine

Sinopsis

Nagrađivani kameran Bob Pul godinu i po dana boravi na jednom od poslednjih istinski divljih predela na planeti u potrazi za avanturom i naučnim otkrićima.

Epizode

Sezona 1
 • Lavlja zagonetka

  +

  Kamerman Bob Pul započinje svoj dvogodišnji zadatak snimanja u nacionalnom parku Gorongosa u Mozambiku. Nakon decenija rata, međunarodni tim naučnika i boraca za očuvanje prirode vraća staru slavu ovom nekada legendarnom afričkom parku.

 • Šaptačica slonovima

  +

  Kamerman Bob Pul već neko vreme živi u nacionalnom parku Gorongosa i očaran je njime. Mora da se suoči sa svojim strahovima i prošlošću i da se udruži sa svojom sestrom Džojs da bi zajedno proučili ponašanje slonova.

 • Nova krv

  +

  Bob i tim zadužen za lavove našli su teško povređeno mladunče lava. U parku je ostalo manje od 40 lavova i ne smeju da izgube nijednog. Ali nije samo lavovima potrebna pomoć. Premeštanje životinja je veoma stresno i opasno, ali rizici su neophodni.

 • Skriveni svetovi

  +

  Trideset godina ratovanja je sprečilo naučno istraživanje Gorongose. Neki delovi su potpuno neistraženi. Bob se udružuje sa naučnicima da bi otkrio ove skrivene svetove. On otkrije udaljene reke prepune krokodila i dovede stručnjake da ih istraže.

 • Borbene linije

  +

  Na scenu Gorongose stupa novi lav i počinje rat za hranilišta. Džojs Pul stiže s novim pitanjima o zagonetnom ponašanju slonova. Bob se pridruži rendžerima u noćnoj patroli po selima čije useve uništavaju slonovi i lično se uveri koliko je to opasno.

 • Urlikanje

  +

  Bob Pul se vraća u preobraženi nacionalni park Gorongosa. Kiše su poplavile ravnice i šume i prašinu pretvorile u vodeni svet. Bob predvodi ekspediciju u čamcima istražujući park u ovom posebnom periodu i otkrije veliku koloniju vodenih ptica.