Raj na Zemlji

AllAll
Raj na Zemlji

Sinopsis

Planeta Zemlja i dalje krije mesta koja su toliko čista da služe kao neprocenjivi podsetnici kako je svet nekada izgledao. Od planine Denali do plavih mora Kostarike, svedoci smo dilemama koje postoje od početka sveta.

Epizode

Sezona 1
 • Denali: Velika divljina Aljaske

  +

  Tokom okrutne zime u Denaliju, 20 časova tame i temperature ispod 100 Celzijusa su uobičajeni. Grizliji, vukovi, losovi i zlatni orao su pronašli svoje načine opstanka u ovoj zemlji ekstrema.

 • Namib: Vatrena obala Afrike

  +

  Na obali Afrike, užarena Namibijska pustinja sreće se sa Atlanskim okeanom. Predeli su prekriveni maglom koju stvaraju hladne okeanske struje. Foke i pingvini svoje vreme provode između peska i vode.

 • Patagonija: Život na kraju sveta

  +

  Putovanje na kraj sveta, u zemlju okrutnih i predivnih ekstrema. Netaknuta od moderne civilizacije, Patagonija je dom stvorenjima kao što su gvanako, džinovske foke, reje, pingvini i armadiljo.

 • Manu: Skrivena prašuma u Peruu

  +

  Podnožjem peruanskih Anda teče reka Manu, žila-kucavica Manu rezervata bio-sfere. Ovo je najbogatija amazonska divljina na Zemlji, u kojoj 90 procenata živog sveta tek treba da bude identifikovano.

 • Etoša: Neukroćena divljina Afrike

  +

  Tokom sezone kiša život buja u afričkoj Etoši, ali tokom sušnog perioda, ugroženi su i predatori i plen. Za one koji prežive najteži period, Etoša iznova postaje "Živi raj".

 • +

  Priroda i religija su od malenog budističkog kraljevstva stvorili poslednji Šangri-La na svetu. U Butanu, dragulju Himalaja, poštovanje života u svim njegovim oblicima, staro je koliko i sama zemlja.

 • Palau: Pacifički raj

  +

  Istočno od Indije i Indonezije, na obodu pacifičkog okeana, nalazi se egzotični arhipelag koji čini preko 200 ostrva. Tu se nalaze neki od najbogatijih koralnih grebena na svetu.

 • Madagaskar: Izgubljeni svet

  +

  Odvojen od afričkog kontinenta preko sto miliona godina, život na ovom ostrvu udaljenom 500 km od obale Afrike kretao se soptvenom evolutivnom putanjom. Na ostrvu se mogu pronaći jedinstvene vrste.

 • Kanjoni: Američki Divlji zapad

  +

  Duboko na Američkom zapadu, leži plato Kolorada. Ova ogoljena i neukroćena divljina je dom mnogih stvorenja. Od lukavog planinskog lava do dovitljivog kojota, samo najsnažniji opstaju u zemlji kanjona.

 • Ngorongoro; Afrička kolevka života

  +

  Pre skoro tri miliona godina, eksplozija je raznela veliki stratovulkan u istočnoafričkoj Velikoj udolini, formirajući krater Ngorongoro. Ovaj raj na Zemlji je poprište surovih borbi za opstanak.

 • Zaliv glečera: Divlja obala Aljaske

  +

  Na jugoistoku Aljaske smešten je Glečerski zaliv, divlji raj sastavljen od okeana i leda. Pratite živote surih medveda, gologlavih orlova, grbavih kitova i drugih vrsta, koje zavise od migracije lososa.