Tajne slonova

12+12+
©National Geographic
Tajne slonova

Sinopsis

Slonovi su dugo intrigirali ljude svojim emocijama i neobičnom sposobnosti navigiranja u svetu. Sada, u nastavku Emijem nagrađenog serijala, putujemo svetom, upoznajući različite porodice slonova, i otkrivamo njihovu zanimljivu sličnost sa ljudima.

Epizode

Sezona 1
 • Pustinja

  +

  Otkrivamo tajni život poslednjih preostalih pustinjskih slonova u Namibiji. Kada suša, peščane oluje, čak i poplave zaprete njihovom opstanku, jedino ih njihovo zajednički stečeno iskustvo održava u životu.

 • Savana

  +

  Prateći slonove savane dok se penju po liticama, pronalaze svoje mesto u hijerarhiji i žale za svojim mrtvima, otkrivamo na koji način slonovi sklapaju jake međusobne veze da bi preživeli u teškim prirodnim uslovima.

 • Azija

  +

  Dok ljudi nastavljaju da zauzimaju njihova staništa, otkrivamo kako se slonovi Azije prilagođavaju novim izazovima rušenjem ograda, sklapanjem dogovora sa farmerima i pomaganjem na plantažama čaja.

 • Prašuma

  +

  Prašume Konga predstavljaju dom afričkom šumskom slonu, jednoj od najneuhvatljivijih vrsta na svetu. Da bi preživele u ekstremnim uslovima, ove životinje promenile su šumu koja ih okružuje, i prilagodile je svojim potrebama.