Uljezi

AllAll
© 2011 iStockphoto LP
Uljezi

Sinopsis

Širom planete životinje iz jedne države preplavljuju teritoriju drugih država. Kako dolazi do ovih invazija i koje su posledice uvođenja novih vrsta u ekosisteme koji nisu predviđeni za ove uljeze? Epizode se bave vodenim konjima, pacovima i itd.

Epizode

Sezona 1
 • Kokainski nilski konji

  +

  Zloglasni Pablo Eskobar bio je poznat po krijumčarenju kokaina. Novcem od droge nezakonito je doneo egzotične vrste životinja u svoj privatni zoološki vrt. Ali nakon njegove propasti, životinje su ostale same, a jedna sad osvaja kolumbijske reke.

 • Džinovski pacovi iz močvare

  +

  Osvajač zauzima močvare širom Sjedinjenih Država. Polako se šireći na sever neverovatnom brzinom, ovo stvorenje uništava biljni svet i osetljive ekosisteme. Upoznajte nutriju, jednu od najdestruktivnijih američkih životinja.

 • Čudovišna divlja svinja

  +

  Australija je preplavljena osvajačima. 23 miliona divljih svinja već je nanelo neopisivu štetu, a dalje razaranje je neizbežno ako ne budu zaustavljene. Divlje svinje ugrožavaju ostale vrste, šire bolesti, uništavaju farme, pa čak i napadaju ljude.

 • Pomahnitali losovi

  +

  Pridružite se stručnjacima koji proučavaju uticaj i opasnost koje donosi sve veći broj losova u gradskim i prigradskim zajednicama. Iako obično izbegavaju ljude, ove životinje mogu da budu veoma opasne.

 • Armija kojota

  +

  Kojoti su se nastanili u mnogim urbanim područjima Severne Amerike. Obilje hrane i zaštita od grabljivica im je omgućila da prežive i da se prilagode ljudskom svetu. Sve češće napadaju male kućne ljubimce, pa čak i ljude.

 • Invazija stenica

  +

  Veliki gradovi u Sjedinjenim Američkim Državama su meta invazije. Od Njujorka do Teksasa, sve više i više ljudi pati zbog jednog od najstarijih parazita, onog što živi u kolonijama sakrivenim u našem nameštaju i bukvalno nam pije krv dok spavamo: stenica.