Životinjski arsenal

AllAll

Крокодил

05:19

Sinopsis

Životi životinja nisu mirni! One moraju biti u stanju da nađu hranu za sebe i svoje mlade i paziti da same ne postanu hrana. Ponekad moraju da se takmiče sa drugim jedinkama iste vrste za hranu, teritoriju ili supružnike.

Klipovi

Epizode

Sezona 1
  • Životinjski arsenal

    +

    Kandže : medvedi, sove i tigrovi su neke od životinja koji koriste svoje oštre kandže za borbu i hvatanje plena. Zubi: pavijani, miševi, veverice, pacovi, vukovi i mrmoti koriste svoje zube kao oružje i za odbranu i za napad.

  • Tuče i borbe

    +

    Strujni udari: električni som, električna jegulja i električna raža koriste struju da parališu svoje žrtve. Udarci: velike ptice, kao noj, imaju snažan udarac. Slonovi, zečevi i kenguri takođe koriste svoje noge da se bore.

  • Majstori prerušavanja

    +

    Kamuflaža: boje koje odgovaraju ili se uklapaju s okolinom pomažu životinjama da se sakriju. Arktička lisica, američka zelena drvena žaba, pingvin i polarni medved su neke od životinja koji koriste ovu metodu u odbrani.

  • Smrtonosni otrov

    +

    Otrov: mnoge životinje kao žabe, leptiri, zmije i pauci imaju otrovne žlezde. Koralne zmije i vodena mokasina su otrovne. Kljunar ima otrov u svojim ostrugama. Bodlje kamenjarke i ribe-škorpije su otrovne.

  • Pljuvanje i ubodi

    +

    Pljuvanje: riba strelac pljuje vodu iz "pištolja" na vrhu usta da bi uhvatila bubu koju jede. Ubodi: bodlja probada, povređuje i ponekad truje žrtvu.

  • Izbacivanje, smrad i rogovi

    +

    Za ova stvorenja izbacivanje i smrad su moćna sredstva za hvatanje plena.