Publicidad
http://assets.natgeotv.com/Shows/7758.jpg
 • NAJOPASNIJE ŽIVOTINJE NA SVETU

OPIS

U svetu prirode postoji jedno pravilo: pojedi ili budi pojeden. U ovoj novoj seriji u pet delova upoznajte životinje koje sigurno pripadaju kategoriji rođenih grabljivica. Bez obzira da li love sami ili u čoporu, da li koriste mozak ili snagu, ove zveri stvorene su da ubijaju i jadna ona stvorenja koja im zastanu na put. U HD formatu, gledajte seriju „Najopasnije životinje na svetu".

Čopori i jata

Ponašajući se poput jedne dobro podmazane mašine za ubijanje, neke životinje shvatile su prednosti grupnog rada. Od lavova do pirana, one se oslanjaju na strategiju, komunikaciju i, često, dobro isplaniranu zasedu kako bi došli do svog sledećeg obroka. Ova epizoda prikazuje zapanjujuće snimke čopora grabljivica i prikazuje kitove ubice, lavove, pirane i druge.

Vrhovne grabljivice

To su najveće, najlošije ubice u kraju - vrhovne grabljivice od kojih se plaše i druge grabljivice. Sad možete da vidite ove zastrašujuće životinje u njihovom najopasnijem svetlu i da proučite lovce koji su se čvrsto ustanovili na vrhu lanca ishrane.

Oružja grabljivica

Dok mnoge grabljivice računaju na tradicionalne alate za bitku poput kandži i zuba, druge se razmeću nizom tajnih oružja. U rasponu od hemijskog do zvučnog oružja ove grabljivice su najefektivnije mašine za ubijanje.

Supermoći grabljivica

Zapanjujući pregled nekih od najčudnijih i najneverovatnijih sposobnosti životinja koje se koriste u cilju najvažnije prednosti kad se govori o lovu i ubijanju plena. Ove grabljivice imaju džokera u rukavu i koriste ga kako bi oštetili svoje protivnike.

Životinjske bitke

Život u životinjskom carstvu je stalna borba za hranu, teritoriju i seks. Vidite kako se vode ove velike borbe, dok stvorenja koriste svaki mogući alat na svom raspolaganju u borbi za dominaciju.

VODIČ KROZ EPIZODE

 • Najopasnije životinje na svetu: Šume
  Skrivajući se u gustom šiblju i krošnjama drveća, ova šumska stvorenja bore se za opstanak u opasnom i pretećem okruženju.
 • Najopasnije životinje na svetu: Od pustinje do pašnjaka
  Upoznajte smrtonosnu dvanaestorku koja živi u pustinjama i pašnjacima, uključujući malene šestooke afričke peščane paukove i otrovnu zebra-zmiju.
 • Najopasnije životinje na svetu: Urbana džungla
  Da li stvorenja iz divljine mogu da opstanu u gradu? Pogledajte paukove, sisare i gmizavace koji su savladali preživljavanje u čovekovom svetu.
 • Najopasnije životinje na svetu: Morske dubine
  Zavirite u podvodni svet otrovnih stvorenja i moćnih mesoždera koji vladaju okeanima naše planete.
REKLAMA

FOTOGRAFIJE

VIDEO

 • Čopori i jata fotografija

  Čopori i jata

  Gledajte video iz epizode "Čopori i jata" iz serije "Najopasnije životinje na svetu" na Nat...

  (00:35)
 • Video