Drugi svetski rat: Pakao pod morem - kompilacije

16+16+
Drugi svetski rat: Pakao pod morem - kompilacije

Sinopsis

Drugi svetski rat je u punom jeku i epske se bitke vode ispod mora. Poginulo je 22% svih vojnika koji su služili u podmorničkim jedinicama mornarice SAD.

Epizode

 • Smrtonosni udar

  +

  Oktobra 1944, nakon prvog uspešnog napada podmornicom u Drugom svetskom ratu, komandant nemačke podmornice Gunter Prin iznenada je opozvan sa patrole i poveren mu je zadatak napada na britansku kraljevsku mornaricu u luci Skapa Flou.

 • Enigma u rukama neprijatelja

  +

  Septembar 1939. Kapetan nemačke podmornice Fric Julijus Lemp povlači nekoliko dramatičnih poteza i pogađa putničko plovilo SS Atena. Pored besa Adolfa Hitlera, Fric sada mora da se bori i sa nosačima aviona i avijacijom Velike Britanije.

 • Najduže putovanje

  +

  Decembra 1944. nemačka podmornica kreće na putovanje kako bi napala savezničke brodove pri obali Australije. Na božićno jutro trgovački brod uspeva da uništi torpedo kojim je gađan, ali da li će uspeti da spreči novi napad sa podmornice?

 • Borba torpedima

  +

  Jula 1944, nakon loše upotrebe taktike čoporske plovidbe, američka podmornica uspeva da probije odbranu japanskog konvoja kod Luzonskog tesnaca. Pod stalnom pretnjom zaštitnika konvoja, podmornica izbegava napade protivnika i uzvraća udarac.

 • Komandant je pao

  +

  Februara 1943, nakon borbe sa tri razarača u luci Kiska, američka podmornica seli se na Južni Pacifik. Jedne olujne noći pronalaze japanski brod i spemaju se za napad. Nevreme im otežava ciljanje i komandant prekasno shvata blizinu neprijatelja.

 • Spasavanje pilota sa Ivo Džime

  +

  Saveznici koriste nosače aviona kako bi uništili utvrđenja Japanskog carstva, ali letelice i piloti su ugroženi. Samo jedna vrsta plovila može da se prišunja i vrši operacije spasavanja u neprijateljskim vodama, a to su podmornice.