Atlas ukletih mesta

12+12+
©National Geographic
Atlas ukletih mesta

Sinopsis

Pisac i avanturista Sem Šeridan putuje svetom u potrazi za najukletijim mestima. Istražujući jezivu savremenu kulturu, Sem uči o ukletoj prošlosti regiona i fascinantnim legendama. Pomoću savremene tehnologije otkriće sve opasnosti drevne kletve.

Epizode

Sezona 1
 • Kletva Vlada Cepeša

  +

  Svi su čuli za Drakulu, krvožedno čudovište koje daje besmrtnost jednim ujedom. Ipak, mnogi veruju da je pravi grof Drakula bio vladar u istočnoj Evropi u 15. veku i da je nabadao svoje neprijatelje na kolac. Drakulino pravo ime je Vlad Cepeš.

 • Kletva rečnog rukavca

  +

  Godine 1915. u Luizijani lokalna vračara i isceliteljka po imenu Tetka Džulija pobesnela je na drvoseče koji seku stabla u njenoj močvari i bacila kletvu na stanovnike zemlje. Na dan njene smrti jak uragan protutnjao je močvarom i uništio tri grada.

 • Kletva Bermudskog trougla

  +

  Bermudski trougao. Svi su čuli za ovaj ukleti deo okeana uz istočnu obalu SAD gde brodovi i avioni misteriozno nestaju bez traga. Sem želi da zaroni do srži kletve Bermudskog trougla uz pomoć vodećih okeanografa, fizičara i statističara.

 • Kletva Atlantide

  +

  Sem kreće na putovanje kako bi otkrio istinu o mitskom gradu Atlantidi. To je bio utopijski grad koji su, prema Platonu, prokleli bogovi i progutalo ga je more pre 12.000 godina.

 • Kletva Zapadne Virdžinije

  +

  Sem ide u Zapadnu Virdžiniju kako bi istražio kletvu Motmana, krilatog stvorenja čije pojavljivanje najavljuje katastrofu. Međutim, u opasnom preokretu, Sem je upleten u zamršenu mrežu nesreća, trovanja, pretnji i opake politike Zapadne Virdžinije.