Godina milionita

16+16+

Sutra U 2155

00:30

Sinopsis

GODINA MILIONITA je nova serija koja istražuje blisku i daleku budućnost u kojoj će se veštačka inteligencija raširiti svuda, a napredak medicine i biologije će produžiti naše živote. Komunikacija i učenje će biti unapređeni i istraživaćemo svemir.

Epizode

Sezona 1
 • Homo Sapiens

  +

  Napredak neuronauke i inženjerstva donosi nam doba u kome veštačku inteligenciju nećemo moći da razlikujemo od ljudske, a možda će čak biti i nadmoćnija, doba u kome će nam biti važan saradnik ili pretnja po ljudske vrednosti i život.

 • Nikad se ne predaj

  +

  Razvoj genetike nam je omogućio da bolje razumemo biologiju ljudskih bića, donoseći nam nove načine koji nam pomažu da duže živimo zdravi. Da li nam budućnost donosi mogućnost da lečimo proces starenja, a ne pojedinačne bolesti?

 • Čoveče, gde mi je telo?

  +

  Razvoj grafike i računara doneo je renesansu virtuelnih tehnologija. Sve više ljudskih aktivnosti se prenosi u virtuelni svet. Da li ćemo doći do tačke kada stvarnost postaje bleda senka bogatog, maštovitog virtuelnog sveta koji smo stvorili za sebe?

 • Jedan um

  +

  Za samo jednu generaciju internet je transformisao bukvalno svaki aspekt naše moderne kulture, od načina kako učimo i komuniciramo, do načina na koji se izražavamo. Kako konstantna povezanost utiče na našu privatnost?

 • Energija izvan granica Zemlje

  +

  Prevelika potrošnja energije i resursa doveli su nas do tačke pucanja gde ćemo morati ili da nađemo rešenje za probleme ili da potražimo drugu planetu koju ćemo da nastanimo. Ako ćemo se seliti na drugu planetu, moramo da je učinimo nastanjivom.

 • Izvan kosmosa

  +

  Ljudi oduvek imaju potrebu da istražuju nepoznato. Taj duh nas je doveo do novih obala, novih dubina i do novih planeta. Da li ćemo tamo otkriti svet koji podseća na Zemlju ili potpuno nove forme života?