Hitlerovo poslednje uporište

Četvrtak 23:00

12+12+
Hitler's Last Stand © National Geographic
Hitlerovo poslednje uporište

Sledeće emitovanje

 1. Četvrtak 25 jul u 23:00

  Odbrana Rajne

 2. Petak 26 jul u 01:50

  Odbrana Rajne

Sinopsis

Šestog juna 1944. saveznici su konačno spustili vojnike u Normandiju, kako bi otvorili Zapadni front. Ali nakon iznenađenja koje je donelo iskrcavanje i napredovanja saveznika, nacisti se ukopavaju u rovove, u nameri da brane Treći rajh.

Epizode

Sezona 2
 • Izgubljeni bataljon

  +

  Američki kontingent putuje prema obali da oslobodi francuski primorski grad Sen Malo. Međutim, nailaze na jak otpor nacista i prepreke na svim putevima. Čak i kad su uspeli da se probiju kroz barikadu, Nemci su ih opkolili.

 • Ostrvo vatre

  +

  U sklopu savezničkih napora da otvore luku Antverpena, kanadska Prva armija provela je mnogo nedelja čisteći poluostrvo Šelt u Holandiji. Prvog novembra 1945. Kalgari Hajlenders kreće u diverzioni napad na zabarikadirani prolaz.

 • +

 • +

 • Smrtonosna odbrana

  +

  Januar 1945. U sklopu napora saveznika da oslobode Francusku, 7. američki pešadijski puk priprema se da zauzme selo Husein. Da bi poslali Nemce nazad preko Rajne, vojnik dobrovoljac pristaje da bude artiljerijska izvidnica.

 • Odbrana Rajne

  +

  Mart 1945. Dok se savezničke armije raspoređuju duž reke Rajne spremajući se na invaziju Nemačke, generali se bore za privilegiju da budu prvi koji su prešli Rajnu.

  Sledeće na programu
  Četvrtak 25 jul u 23:00
  12+12+
  Na National Geographic
  Sledeće na programu
  Petak 26 jul u 01:50
  12+12+
  Na National Geographic