Hitlerovo poslednje uporište

12+12+
Hitler's Last Stand © National Geographic
Hitlerovo poslednje uporište

Sinopsis

Šestog juna 1944. saveznici su konačno spustili vojnike u Normandiju, kako bi otvorili Zapadni front. Ali nakon iznenađenja koje je donelo iskrcavanje i napredovanja saveznika, nacisti se ukopavaju u rovove, u nameri da brane Treći rajh.

Epizode

Sezona 2
 • Izgubljeni bataljon

  +

  Američki kontingent putuje prema obali da oslobodi francuski primorski grad Sen Malo. Međutim, nailaze na jak otpor nacista i prepreke na svim putevima. Čak i kad su uspeli da se probiju kroz barikadu, Nemci su ih opkolili.

 • Ostrvo vatre

  +

  U sklopu savezničkih napora da otvore luku Antverpena, kanadska Prva armija provela je mnogo nedelja čisteći poluostrvo Šelt u Holandiji. Prvog novembra 1945. Kalgari Hajlenders kreće u diverzioni napad na zabarikadirani prolaz.

 • Nacistička zona smrti

  +

  Septembar 1944, nakon oslobađanja većeg dela Francuske, Luksemburga i Belgije, saveznici pokreću ambiciozan plan generala Montgomerija kako bi završili rat 1944.

 • Nacisti uzvraćaju udarac

  +

  Decembar 1944. Odlučan da povrati luku u Antverpenu, Hitler pokreće ogromnu invaziju na šumu Ardena protiv američke armije. Plan zavisi od velike brzine i puteva kako bi tenkovi stigli do Bastonja i Antverpena pre nego se saveznici mobilišu.

 • Smrtonosna odbrana

  +

  Januar 1945. U sklopu napora saveznika da oslobode Francusku, 7. američki pešadijski puk priprema se da zauzme selo Husein. Da bi poslali Nemce nazad preko Rajne, vojnik dobrovoljac pristaje da bude artiljerijska izvidnica.

 • Odbrana Rajne

  +

  Mart 1945. Dok se savezničke armije raspoređuju duž reke Rajne spremajući se na invaziju Nemačke, generali se bore za privilegiju da budu prvi koji su prešli Rajnu.