Avionske nesreće

16+16+

Ponedeljak 22:00

Ubitačni stav

Epizoda 1 - Sezona 16
01:01

Sledeće emitovanje

 1. Petak 24 maj u 12:00

  Meta je uništena (Sezona 8)

 2. Petak 24 maj u 13:00

  Zaboravljeni slučaj (Sezona 8)

 3. Subota 25 maj u 07:00

  Smrtonosno spuštanje (Sezona 18)

Sinopsis

Avionske nesreće prikazuje ovu i druge priče o neverovatnim opstancima i srceparajućim katastrofama nekih od najtragičnijih incidenata u istoriji avijacije.

Klipovi

Epizode

 • Smrtonosno spuštanje

  +

  Let 780 je bio visoko iznad Južnokineskog mora na svom putu iz Indonezije ka Hongkongu kada su oba motora stala sa radom i pretvorila airbus A-330 u jedrilicu od 200 tona. Prema Mejdeju, kapetan je bio odlučan u nameri da izbegne opad u okean, i uspeo je da uspostavi manualnu kontrolu nad letelicom i pokrene jedan motor. Međutim, nije uspeo da uspori sletanje.

  Sledeće na programu
  Subota 25 maj u 07:00
  12+12+
  Na National Geographic
  Sledeće na programu
  Ponedeljak 27 maj u 22:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Smrtonosna trka

  +

  Leteći nekoliko stotina metara iznad pustinje, šest borbenih aviona iz Drugog svetskog rata odlaze na pozicije tokom avionskih trka u Rinu. Leteći u P51 mustangu, lokalna legenda Džimi Livard hoće da postavi novi rekord iz brzine. Usred trke, avion gubi kontrolu i pada na pistu.

 • Smrtonosno spuštanje

  +

  KLM Sitihoper na letu od Amsterdama do Kardifa, prijavljuje problem i vraća se na aerodrom. Pred sletanje, avion se naginje, krilom udara o tlo i završava u poljani. Holandski istražitelji shvataju da je problem sa elektronikom izazvao mnogo grešaka.

 • Granične taktike

  +

  Američki avion za prevoz robe pokušava da sleti u mornaričku bazu Gvantanamo bej. Nešto kreće po zlu i avion pada na kraju piste. Istražitelji prvo sumnjaju na Kubu, ali ubrzo je otkriven nevidljivi krivac, koji ugrožava sve pilote aviona za prevoz robe.

 • Smrtonosni nagib

  +

  Na putu za Dominikansku Republiku, Fajn er kargo 101 poleće iz Majamija, ali posle par trenutaka pada na zemlju, klizi preko auto-puta i udara u zgradu. Istražitelji su odlučni u nameri da otkriju šta se desilo, ali biće im potrebna anonimna dojava da shvate istinu.

 • Smrtonosni uspon

  +

  Nekoliko minuta nakon poletanja iz Bukurešta u Rumuniji, Tarom let 371 naginje se oštro nalevo i pada u njivu. To je najveća avionska nesreća u istoriji države i vesti o bombi na avionu stižu do nedavno oslobođenih medija.

 • Izletanje sa piste

  +

  Let 1404 Kontinental erlajnza vozi se po pisti u Denveru ali iznenada izleće sa piste i zahvata ga plamen. Putnici su dobro, a istražioci moraju da otkriju šta se desilo. Sve ukazuje na mehanički problem. Međutim, istraga otkriva krivca na Stenovitim planinama.

 • Smrtonosne granice

  +

  Od Moskve do Perma, let Aeroflot 821 spušta se i udara u Transibirsku železnicu. Svi putnici su poginuli. Istražioci u početku sumnjaju na kormilo Boinga 737, ali nakon dublje istrage dolaze do otkrića koje menja avio-sistem Rusije.

 • Fudbalska tragedija

  +

  Brazilski Šapekoensi su na letu LaMija 2933 prilikom spuštanja u Medeljin. Posada objavljuje problem sa gorivom. Kontrola leta nije ni odgovorila, a avion je udario u planinu i svi su poginuli. Istražitelji moraju da otkriju šta se desilo. Istraga otkriva pohlepu i opasno kockanje.

  Sledeće na programu
  Subota 25 maj u 08:00
  12+12+
  Na National Geographic
  Sledeće na programu
  Ponedeljak 3 jun u 22:00
  12+12+
  Na National Geographic
 • Zakucavanje

  +

  Junajted ekspres let 6291, na putu od Vašingtona do Kolumbusa, približava se pisti kada avion sa dva turbo motora pada na zemlju, milju pre piste. Troje je preživelo, ali nesreća je odnela živote tri člana posade i dva putnika.

  Sledeće na programu
  Subota 25 maj u 16:00
  12+12+
  Na National Geographic
  Sledeće na programu
  Nedelja 26 maj u 07:00
  12+12+
  Na National Geographic