Nicanje džinovskih građevina

6+6+
©National Geographic
Nicanje džinovskih građevina

Sinopsis

Izgradnja nebodera od 30 spratova za 2 nedelje? Gradnja prave železničke stanice preko noći? Izgradnja železničkog nadvožnjaka za nekoliko sati? Ovaj serijal prikazuje najveće i najbrže građevinske poduhvate.

Epizode

Sezona 1
 • Železnički čvor

  +

  Vreme je vruće, a dešavanja su smeštena negde u Indiji. Ovo nije idealno mesto za projekat neverovatnih proporcija. Zadatak je izgraditi železnički nadvožnjak za samo pet sati.

 • Oktoberfest

  +

  Minhenski "Oktoberfest" jedan je od najvećih festivala na svetu. Ogromni sajam s kafanama, vožnjama i štandovima, smešten je na površinu veličine 50 fudbalskih terena. Tokom postavke, ne sme se kasniti. Sve mora biti na svom mestu, na dan otvaranja.

 • Bazen za plivanje

  +

  U hotelu "Mandalej Bej" u Las Vegasu za takmičenje međunarodnog plivačkog udruženja 20 radnika postavlja 25 metara dugačak, 2 metra dubok i 20 metara širok, olimpijski bazen. Imaju samo sedam dana da završe.

 • Neboder

  +

  Iz prve ruke svedočimo tenzijama na jednom od najvećih gradilišta Moskve. Gledaoci će videti kako ogromni stambeni kompleks izranja ni iz čega. Cilj je izgraditi 150 stanova za 51 dan.

 • Ledeni festival

  +

  Već 70 godina, Saporo u Japanu održava najveći snežni festival na svetu. Svaka ekipa ima tri nedelje da napravi skulpture veličine zgrade, od nekoliko stotina tona snega.