NLO: Istraga nepoznatog

12+12+
©National Geographic
NLO: Istraga nepoznatog

Sinopsis

Godine 2021. američka vlada je donela zakon koji propisuje zvaničnu istragu pojave NLO. Ovaj provokativni serijal iz pet delova otkriva šta je dovelo do ove promene i izveštava o nedavnim događajima. Serijal otkriva šta je vlada objavila i šta je ostalo u tajnosti, kao i zahteve građana za transparentnost dok se suočavaju s masovnim izveštajima o susretima s NLO. Tu su i izveštaji pilota američke mornarice o neobjašnjivoj tehnologiji, najnoviji tehnološki poduhvati, kao i pretpostavke o tome šta nosi budućnost za ovu misteriju. Serija NLO: Istraga nepoznatog na TV kanalu National Geographic.

Epizode

Sezona 1
 • Tajni Pentagonov program

  +

  Istina o tajnom programu Pentagona o neidentifikovanim letećim objektima.

 • Projekat "Plava knjiga"

  +

  Astronom Džej Alen Hajnek vodi naučni projekat "Plava knjiga", sa ciljem da se zabeleže i istraže prijave građana o pojavljivanju NLO-a.

 • Bliski susreti nuklearne vrste

  +

  Zastoj nuklearnih projektila nakon susreta sa vanzemaljcima onemogućuje Ameriku da se odbrani. Tri bivša oficira ratnog vazduhoplovstva otkrivaju uzrok.

 • Stotine svedoka

  +

  Za dlaku izbegnuti sudari sa neidentifikovanim letećim objektima, pokreću raspravu o ozbiljnim pretnjama na nebu, ne samo u Americi veći i širom sveta.

 • Država više ne ćuti

  +

  Godine 2015. piloti mornarice SAD prijavili su neobične susrete sa NLO-ima koji nemaju krila, kokpit, izduvne gasove, ali ipak mogu da lete sa velikom pokretljivošću.