Oluja se sprema

12+12+
© National Geographic
Oluja se sprema

Sinopsis

Oluja se sprema je međunarodni serijal na TV kanalu National Geographic koji baca svetlo na najopasnije oluje sveta kroz iskustva ljudi koji rade u uraganskim zonama. Za jedinstvenu perspektivu, stotine kamera stavljeno je na brodove i naftne platforme. Kako se oluja približava i sat počne da otkucava, gledaoci će biti odmah uz ljude koji se suočavaju sa sirovom snagom vremenskih prilika.

Epizode

Sezona 1
 • Uragan Dorijan

  +

  Tropski ciklon stvara se iznad srednjeg dela Atlantskog okeana. Karibi i Istočna obala SAD su u pripravnosti. Zatim ciklon prerasta u uragan Dorijan pete kategorije. Oluja postaje zver. Karibi i Istočna obala spremaju se za udar.

 • Uragan Umberto

  +

  Toplo more na Tihom okeanu i Karibima može da izazove jak uragan. Tropski ciklon se formira kod Bahama i ustremljuje se na Floridu i Meksički zaliv. Međutim, tokom stvaranja dolazi do zaokreta i odjednom preti da pogodi Istočnu obalu SAD.

 • Užas supertajfuna

  +

  Opaki tajfun na Tihom okeanu izaziva haos u nemirnim vodama Beringovog mora. Tajfun Hagibis pojačava se neverovatnom brzinom dok se kreće prema obalama Japana. Dok se ova država sprema za udar, pomorci se bore sa vodama Tihog okeana.

 • Oluje u Meksičkom zalivu

  +

  Plitka i topla voda Meksičkog zaliva odlično je mesto za uspon industrije i trgovine. Međutim, ova voda je i gorivo za uragane. Obala zaliva je i u prošosti bila razarana, ali svaki put se primorska ekonomija oporavila.

 • Aleja tajfuna

  +

  Američa teritorija Guam izbliza posmatra stvaranje najvećih oluja Tihog okeana. Sada se ponovo nalazi na udaru, jer tajfun Kamuri stavlja američku mornaričku bazu i luku u stanje visoke pripravnosti. Za par dana tajfun postaje sve jači i jači.

 • Ubica iz hladnih voda

  +

  Pratite iskusne kapetane dok rizikuju svoja plovila, kao i živote i sigurnost svoje ekipe, u lovu na krabe, usput se boreći sa severoistočnim ciklonima. Dok brodovi prolaze kroz opake talase, kamere na plovilima beleže svu silu prirode.