PRIČA O BOGU S MORGANOM FRIMENOM

16+16+

Kakav je osećaj u prisustvu Boga?

00:30

Sinopsis

U iščekivanoj trećoj sezoni "Priče o Bogu" s Morganom Frimenom, dobitnik Oskara nastavlja svoje putovanje. Morgan putuje na drevna religijska mesta i u savremene centre spiritualnosti kako bi učestvovao u kulturološkim spektaklima i čuo potresne priče.

Klipovi

Epizode

 • Bogovi među nama

  +

  Morgan Frimen zalazi u to zašto mnogi vernici žele da vide Boga u ljudskom obliku i kako to učvršćuje njihovu veru. Od žive princeze plemena Kumari u planinama Nepala, do bodljikave krune koju je Isus nosio tokom raspeća, Morgan otkriva kako ovo učvršćuje veru.

 • Potraga za đavolom

  +

  Morgan Frimen istražuje ulogu koju đavo ima u različitim verama. Od asketskih monaha Judejske pustinje do budista Nepala, saznaće koju ulogu ima lik Đavola. Da li je Đavo lice zla u svetu koji mora da bude pokoren?

 • Vizije Boga

  +

  Da li Bog komunicira sa nama kroz vizije? Da li nauka može da objasni božansku inspiraciju? Od domorodačkih putovanja do lekovitih voda koje je blagoslovio katolički svetac.

 • Smrtonosni grehovi

  +

  Greh je svojstven čoveku. Ali možemo li da ga pobedimo? Morgan Frimen putuje od Kalifornije do Italije i Vijetnama da bi naučio kako se različite vere nose sa grehom.

 • Sveti zakoni

  +

  Morgan Frimen istražuje zašto religije imaju skup pravila i kako ova pravila oblikuju živote vernika. Od najstarijeg primerka 10 zapovesti do pravila konfučijskih društava, Morgan otkriva šta ova pravila imaju zajedničko.

 • Božanske tajne

  +

  Morgan Frimen kreće na putovanje da istraži zašto religije imaju božanske tajne. Od manastira u Nepalu do tajnog svetilišta ispod ulica Rima, saznaće da li tajne zbližavaju čoveka sa Bogom.